שקשוקה עשירה וטעימה

את השקשוקה הזאת אני מכין כבר הרבה זמן, זאת מנה חמימה שמרכזת את כל המשפחה לשולחן, וכול אחד לוקח ביצה וירקות מבושלים לצלחת שלו, כאשר מכינים את השקשוקה רצוי שיהיה לחם טרי על יד, הפעם הכנסתי גם תמונה של סוף ארוחה כיצד המחבת נראית.

מצרכים

  • בצל גדול
  • 5 עגבניות רכות
  • גמבה אדומה גדולה
  • פטרוזיליה
  • 6-7 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
  • 2 כפיות סוכר
  • אורגנו
  • טימין
  • שמן כף שמן זית
  • מעט גבינה מלוחה
  • שתי שני שום

הכלים

  • מחבת גדולה עם מכסה
  • סכין
  • קרש חיתוך
  • כוס
Share on print
Print

הוראות

30

קל

5

מתחילים עם בצל גדול קצוץ גס, וחימום מחבת עם שמן זית

מכניסים את הבצל ומתחילים לטגן אותו, בזמן שקוצצים את שאר השום

קוצצים שתי שיני שום או יותר לפי הטעם ומוסיפים אותם למחבת

מוסיפים את התבלינים ומטגנים אותם שיפתחו הטעמים, את הסוכר והמלח מוסיפים מאוחר יותר

בינתיים הבית מתמלא בריח מדהים של בצל, שום ותבלינים וקוצצים את הגמבה, קוביות גדולות.

הגמבה נכנסת למחבת לפני העגבניות היא צריכה יותר זמן להתפנק בשמן ולהתרכך.

קוצצים את העגבניות לקוביות יחסית גדולות.

כאשר הגמבה כבר מתחילה להתרכך קצת מוסיפים את כל העגבניות ומערבבים היטב את הכל ביחד.
מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים

מבשלים עם מכסה עד שהעגבניות יגירו נוזלים, ויהיה אפשר להוסיף את הביצים.

להכנסת הביצים אני שובר כל ביצה בכוס בתורה, עם כף עושה גומה בתוך השקשוקה ומפנה לה מקום ורק אז מכניס את הביצה למקום.

אחרי שכל הביצים נכנסו מכסים את המחבת ומבשלים עד שהביצים כמעט מוכנות בדרגת הבישול שאתם רוצים.
אני קוצץ פטרוזליה מפזר מעל, יחד עם קצת גבינה מלוחה, מכסים לעוד כמה דקות.

ככה היא נראית שהיא מוכנה ומגשת לשולחן 

וככה המחבת נראית בסיום הארוחה אחרי ניגוב הסיר מכל הרוטב הטעים בפנים.

תהנו ובתאבון

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני מאפים
amit

פוקאצ'ה עם ירקות

את הפוקאצ'ות האלה אני אוהב להכין בשבתות בבוקר, או כנשנוש ערב כשבא משהו טעים. את הפוקאצ'ות האלה כולם כאן בבית אוהבים אפילו את החצילים. בפעם

למתכון המלא »
מתכוני פסטה
amit

פסטה ברוטב שמנת מנגולד

פסטה היא בהחלט אוכל נפוץ אצלנו בבית, ובכל הזדמנות שאפשר אנחנו מגוונים את הטעמים והרטבים, הפעם קטפנו מהגינה צרור עלי מנגולד טריים שהפכו למרכיב עיקרי

למתכון המלא »
מתכוני מאפים
amit

פנקייק אוורירי וטעים

אחלה פינוק לילדים ולנו, פנקייק עבה ואוורירי, כל אחד עם המתוק שלו, מייפל, שוקולד, ריבות ודבש, מתאים לארוחת ערב או בוקר מפנקת. מצרכים 2 ביצים

למתכון המלא »