אורז לבן ונקי

אין כמו הפשטות של אורז לבן נקי כתוספת מגוון רחב של מתכונים אחרים, האורז הלבן הנקי יקבל כל טעם של רוטב שיגע בו מתכון בסיסי

מצרכים

  • 2 כוסות אורז
  • 4.5 כוסות מים חמים
  • 3 כפות שמן
  • כפית אבקת מרק
  • כפית שטוחה של מלח

הכלים

  • סיר עם מכסה
  • מסננת דקה
  • כף
  • כפית
Share on print
Print

הוראות

30 דקות

קל

4

חשוב מאוד תמיד לשטוף את האורז טוב טוב, לנקות מהאורז עמילן, אבק ולברור ממנו גרגירים פגומים אם יש.
השטיפה במסננת תחת מים זרומים

מחממים מים בקומקום ובמקביל מחממים סיר עם השמן ומכנסים את האורז לטיגון מהיר בשמן.

מוסיפים את המים הרותחים לסיר הכלל על כל כוס אורז שמים שתי כוסות מים, אני תמיד מוסיף עוד קצת, מטבלים באבקת מרק בטעם עוף, וכפית מלח שטוחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ 15- 20 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומתרכך.

אחרי 15 דקות בודקים את האורז וטועמים, האורז צריך להיות רך ללא גושים וללא מים בסיר, במידה וכך מכבים את האש ומשאירים את האורז מכוסה עוד כ 5 דקות.

ומגישים בצלחת כמובן רצוי עם עם מנה עיקרית על יד, תהנו ובתאבון

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני פסטה
amit

פסטה ברוטב שמנת מנגולד

פסטה היא בהחלט אוכל נפוץ אצלנו בבית, ובכל הזדמנות שאפשר אנחנו מגוונים את הטעמים והרטבים, הפעם קטפנו מהגינה צרור עלי מנגולד טריים שהפכו למרכיב עיקרי

למתכון המלא »
מתכוני לחמניות
amit

לחמניות המבורגר מושלמות

זה חתיכת שדרוג רציני להמבורגר שלכם, הגעתי לזה לגמרי במקרה כשלא היה לי איפה לקנות לחמניות, ולא רציתי לוותר על ההמבורגרים.אומנם חתיכת עבודה אבל שווה

למתכון המלא »