חזה עוף בסילאן מתכון מעולה

את המנה הזאת הכנתי במיוחד עבור גן ילדים שבו היו הילדים שלי, זהו גן שבו ההורים הם חלק מהנהלת הגן ומבשלים יומיין בחודש, חיפשתי משהו שיהיה שונה ומתקתק, וזה בדיוק מה שהמתכון הזה עושה, הילדים אוהבים אותו.

מצרכים

  • 800 גרם עוף, פרוס לשניצל בעובי הרצוי
  • 6 כפות שמן זית
  • 6 כפות סילאן
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור

הכלים

  • קערה
  • כף
  • כפית
  • מחבת, פלנג'ה
  • מזלג
Share on print
Print

הוראות

חצי שעה

קל

6

השלב הראשון במנה הזאת היא התערובת, אני שם את שמן הזית בקערה.

מוסיף לשמן הזית את הסילאן ומערבב בניהם עד שאני רואה שהם מתחברים

מוסיף את התבלינים ומערבב את הכל עד שהכול מתחבר.

מכניס פנימה את החזה עוף / שניצלים ומערבב אותם היטב בתוך הבלילה של השמן, סילאן והתבלינים.
משאיר את זה בצד לספיגת טעמים במידה ויש לי זמן.

מחמם סיר או במקרה הזה פלנג'ה על טמפרטורה בינונית ומתחיל לטגן את השניצלים משני הצדדים, עד להשכמה, הסוכר בסילאן הופך לקרמל והריח בבית מדהים, לפעמים מוסיף לפלמג'ה קצת בצל.

מגישים על כל תוספת שרוצים, צי'פס, פירה, אורז או אטריות. מעדן ללקק את האצבעות.
תהנו ובתאבון

דרגו את המתכון

5/5

אהבתם ? לא תשתפו ?

Share on print
הדפסה
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

מתכוני פסטה
amit

פסטה ברוטב שמנת מנגולד

פסטה היא בהחלט אוכל נפוץ אצלנו בבית, ובכל הזדמנות שאפשר אנחנו מגוונים את הטעמים והרטבים, הפעם קטפנו מהגינה צרור עלי מנגולד טריים שהפכו למרכיב עיקרי

למתכון המלא »
מתכוני אורז
amit

אורז לבן ונקי

אין כמו הפשטות של אורז לבן נקי כתוספת מגוון רחב של מתכונים אחרים, האורז הלבן הנקי יקבל כל טעם של רוטב שיגע בו מתכון בסיסי

למתכון המלא »